2 Temmuz 2009 Perşembe

Kız kardeşimin hazinesinden arakladıklarım :P

Kız kardeşim dediğimde herkes benden üç beş yaş küçük sanıyor ama aramızda onaltı ay var sadece. İkiz gibi büyüdük kıyafetlerimizin modelini bırak renkleri bile aynı olurdu. Sokakta bizi ikiz zannedip sevenler olurdu. Benim çok hoşuma giderdi ama kız kardeşim deli olurdu. Bizi ikiz zannediyolar diye benimle aynı giyinmekten nefret ederdi.
Oniki yaşıma kadar aynı giyindik. Artık o başka ben başka giyinmeye başladığımızda bugün dahi devam eden 'dolabımdan uzak dur!' savaşını başlatmış olduk. Zevklerimiz çok benzer ama onunki biraz daha salaştır. Herşeyi üstüne bol gelir, bir çekmece takısı vardır ve şu bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hiç üşenmez koluna dizer bileklikleri. Bazı kıyafetlerinden püskül sarkar o yüzden annem ona 'püsküllü' der o da sinir olur. Yazın bile üst üste giyinebilir. Asla derli toplu bir kıyafeti yoktur zaten gırtlağını sıksan öyle dar tişörtler, üstüne cuk diye oturan elbiseler giydiremessin. İşte beni ondan ayıran özellik budur. Ben zevkime uyduktan sonra ne olsa giyerim ama o asla giymez.
Ve en belirgin özelliği de asla asla asla başkasının üstünde olan birşeyin kedi üstünde olmasından hoşlanmaz. İşte en büyük savaşlarımız da bu yüzden çıkar. Ben onun dolabından birşey giyinmek istersem mutlaka kavga çıkar. Bu yüzden ben de ona kendiminkileri giydirmem böylece orta yolu buluruz. Ama yine de arada bir o benden ben ondan giyiniyoruz. Sırf onun dolabından giyinmek için o gün giyeceğim şeyi çamaşırlığa atıp umut dolu gözlerle kendimi acındırdığımı bilirim. Bazen böyle ayda bir eser bi yüzük, bileklik falan takmak isterim benim de takı çekmecem tam züğürt hemen onunkine kayar elim. Yine dövüş kakış iki üç parça bişey araklarım :))

Bugün arkadaşına gittiği için tabikide bir kilo takıyla çıktı evden. Ben de zavallı kolcağızları taşıyamadığı için evde bıraktığı kolye, bileklik neyi varsa fotoğrafını çektim :) Bu arada nerdeyse hepsini kendi yaptı. Bi bukadar da üzerinde taşıdığına eminim :P


Bir de annemin çok eski gümüş bir kelepçesi vardı biz onu birbirimize vermemek için epey direndik baktık orta yol yok biraz sende biraz bende kalsın ikimizin olsun dedik.

2 yorum:

cecilia dedi ki...

keşke benimde bir kızkardeşim olsaydı da böle kavgalar etseydik ama yok :( Bence farkında diilsiniz ama çok şanslısınız :)

ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ dedi ki...

Emin ol kavga etmesi bile ayrı güzel :) farkındayım yani :))

Blog Widget by LinkWithin
 
ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ. Design by Pocket