29 Mayıs 2009 Cuma

PiZZa!

Aşçı Islı, Oktay Ustayı mesleğinden edeceğe benziyor :P Yok tabi aşmadım o kadar ama yemek yapma konusundaki süper yeteneksizliğimden bahsederken çok ama çok önemli bir noktayı atlamışım. E normal benden beklenir, beklenmesi lazım.
İtiraf ediyorum pizzayı süper yaparım hatta canım sıkıldıkça pizza yaparım. Dedim bi milletin canavar gibi saldırdığı pizzam güzel oluyor ve ben neden onu bloguma koymuyorum? Evet dedim böyle ve daha bu akşam yapıp yediğim pizzamın tarifini bloga koymaya karar verdim. Ben bunun tarifini yaklaşık bir yıl önce bi forumdan mı bulmuştum hatırlamıyorum ama çok kolay. Elimde sosis vardı sosisli yaptım isteyen ona sucuk katar, pastırma katar tercihine kalmış.

MALZEMELER:

Hamuru için
* 3 bardak un
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* biraz tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı toz maya
* 1 su bardağı ılık su

Üstü için
* biraz salça ve ketçap
* kaşar peyniri, mısır, sucuk, sosis, mantar, zeytin,domates, biber aklına ne gelirse...

Yapılışı:
Bir bardak ılık suya toz maya ve şekeri katıp karıştırıp 15 dk kadar kabarmasını bekliyoruz. Sonra 3 su bardağı un, yağ ve tuzu kabaran mayaya ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Hamurun üstüne nemli bez koyup yarım saat dinlendiriyoruz. Kabaran hamuru tepsiye açıp üstüne biraz sulandırdığımız salça ve ketçap karışımını sürüyoruz. Kaşar peynirinden biraz rendeleyip serpiyoruz. Üst malzemelerini koyduktan sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz ve çıkmaya yakın mısırı ve kalan kaşarı ilave edip fırında kaşarları eridikten sonra servis yapıyoruz.Bitti...





4 yorum:

Pilli-Cadi dedi ki...

ayyyy canim cektii
baksana canimin ici sen bi de bi salata yapiyodun o da güzeldi. onu da koysana

ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ dedi ki...

şu salatalık ve mısırla yaptığım mı? oyna koyarım kolay bi salata bi de havuçlusu var onun :)

dyq dedi ki...

oha, ayıp koyulmaz böyle iştah kabartıcı fotolar :) canım çekti

ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ dedi ki...

tarifini yazdım kolay yapımı bence dene ;)

Blog Widget by LinkWithin
 
ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ. Design by Pocket