Geçen bu hırsla giriştim bi pasta yaptım :) Bloga koyucam ya şimdi yaptım diye gurur duyuyorum kendimle:P... Tipi kayık mayık ama pasta işte...
Öhöm böyle şahımtırak bişey yaptıysam tarifini de vermem lazım. Ben tam şurda gördüm tarifi azıcık değiştirerek ortaya şu aşağıdaki şeyi çıkarttım.
Not: ben yapabildiysem herkes yapar :P
MAZLEMELER
Keki için;
5 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
4 bardak un
1 paket vanilya
Ara kreması için;
1/2 litre süt
7 çorba kaşığı un
1 yumurta
6 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket labne peyniri
Sosu için;
3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı kakao
Üzeri için;
1 paket hazır çikolata sosu
Yeteri kadar hindistan cevizii
YAPILIŞI
Kek için yumurtalar şeker ile iyice çırpılır. Sıvıyağ, süt ve vanilya da ilave edilip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu da ayrı bir kapta harmanlanıp karışıma ilave edilir ve kaşıkla karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp önceden ısıtılmış 175º derecelik fırında pişirilir. Sos için şeker, kakao ve süt karıştırılır. Kek soğuyunca ister su bardağıyla yuvarlaklar kesilir ister bıçakla karelere bölünür ve her tarafı sosa bulanarak buzdolabında 2 saat bekletilir. Krema için ayrı bir tencerede un, yumurta, şeker ve vanilya karıştırılır. Süt de ilave edilip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp labne peyniri ilave edilip ve karıştırılır. Buzdolabında soğumuş olan kekler bıçakla enlemesine ikiye bölünür ve aralarına hazırlanan krema sürülür. Keklerin herbirine çikolata sosu gezdirilip hindistan cevizi serpilir üzeri arzu edilen şekilde süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder