7 Mayıs 2009 Perşembe

Çocukluk oyunları...

Blog ben tekrar çocuk olmak istiyorum :( Eskisi gibi ebelemeç oynamak, bulutları pamuk sanmak, hayvanların kendi aralarında konuşabildiğine inanmak, mutsuzluktan bi haber olmak,o yedi renk yansımasının sonunda hazine bulacağımı sanmak, bir oda dolusu çilek verseler hepsini yerdim gibi abuk hayaller kurmak istiyorum.
Bugün spor yapmaya çıktığımda kızlarla ebelemeç oynadık :D çocukça ama özlemişim... Kız kardeşim en çok çocukken bunu hiç bıkmadan saatlerce nasıl oynayabildiğimizi merak etti :) Çocukken insanın bitmek bilmez bi enerjisi oluyo ... Hem geçmişten gelen hem de kendi ürettiğimiz oyunlar vardı. Kimisi olukça sadist duygular içeren kimisi saçmalığını daha oyunun ismiyle belli eden oyunlardı. Hatırladıklarımı saymak istiyorum :))

*Dolapta öcü var

*Tren geliyor mersinden
*Eziyetçilik ( nasıl bi çocuksak böyle bi oyun türettiydik :))
*Patenist ( pilli bilir meşhur patanist oluyor kendileri :))

*Bisiklet savaşı ( bu oyun da oldukça vahşi.. bisikletine binen bir grup aklı kıçına kaçmış çocuk sürüsü olarak birbirine son sürat hızla sürüp çarparak gerçekleştirdiğimiz bir olaydı )
*Aslancılık ( adından oyunu anlamak imkansız ama kardeşimin hayvan olma sevdası yüzünden türemiş bi oyundu :) o ısırarla aslan olurdu diğer çocuklar aslana yem olmadan iksire ulaşmaya çalışırdı)
*Ruhsarcılık ( yazarken bile güldürüyo :)) o ruhsar denen saçma diziden özenerek böyle bi oyun çıktı. Ruhsar olacaz diye girdiğimiz kılıklara annemin nasıl güldüğünü unutamam )

Bunlar bu saatte zorla hatırladığım en popüler oyunlarımızdı :) Şimdi bi daha düşündüm, tekrar çocuk olamaya o kadar da hevesli değilmişim :P

2 yorum:

Pilli-Cadi dedi ki...

ahahahah allahim öldümmmm:D:D
cidden neler vardi.
eziyetciligi abim bulmustu ama. bi kere siz bizdeydiniz abim eziyetcilk oynayalim demisti:D:D vahsi abim:):)
sonra patanist meselesi süperdi ya ama hakkimizi yemeyelim yani süper paten kayardik:D:D dolapta öcü vari hatirlamiyorum.
cok güzeldi ya
ama bak seyi unutmussun bir de dergi hazirlardik:D:D
böyle sacma sapan resimler cizer yapistirirdik filan:D:D sonra piknik yapmaya giderdik. bisikletimizin kenarina posetleri asardik böyle bi saga bi sola yata yata piknik yapmaya giderdik:D
cok eglenceliydi be.

ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ dedi ki...

ya bizim gerçekten güzel geçti çocukluğumuz şöyle keşke şunu da yapsaydım dediğim bişey yok :)
eziyetçilik oynarken ellerimi kollarımızı sandalyelere anne çorabıyla bağladığımızı, üstümüze babaların evrak çantasıı koyduğumuzu hatırlıyorum abinin orjinal fikirleriydi hep :D
dergi olayını nasıl unuttum hayret:D bizim hep dergi çıkarma hayalimiz vardı dimi :D:D

Blog Widget by LinkWithin
 
ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ. Design by Pocket