26 Ağustos 2009 Çarşamba

Ütü adlı işkenceye son!

Hayatım boyunca ütü yapmaktan nefret ettim. Hatta öyle nefret ettim ki sırf ütü yapmamak için kırışık kırışık giyerim neyim varsa.
İki tane ütümüz var ama ikisi de birbirinden beceriksiz.
O aptal ütüler yüzünden bir müşterime diktiğim abiyeyi yakıp bir saat başında ağladığımı biliyorum.
İki kere babamın gömleğini ve sayamadığım kadar elbisemi yaktım ütü yüzünden.
İşte böyle nefret ettim ütüden.
Uzun süredir babama yalvarmaktaydım adam gibi ütü alalım yetti canıma diye. Dün süpriz yapıp yine kendi gözüne güzel görünen ütüyü almış. Öyle korktum ki yine uyuz bişey aldı diye. Bu sefer aldığı ütü diğerlerinden çok daha güzel. Kutudan çıktığı anda beklentilerimin ötesinde birşeyle karşılaştım. Tabi benim aldandığım dış görüntüsüydü. Bi kullanmak lazım iyi mi değil mi anlamak için.
Bugün iftara misafir gelecek diye annem koca masaörtülerini ütüle dedi. Ben normalde o masa örtüleri ütüleneceği zaman köşe bucak kaçarım bu sefer atladım hemen tamam ütülerim diye. Açtım kullanma klavuzunu ne diyorsa yaptım. Sonra başladım ütülemeye. Öyle hoşuma gitti ki gittim dolabımda kırışık ne varsa onları da ütüledim. Bunca senedir neden o salak ütülerin kahrını çektim anlamıyorum. İnanılmaz bir ütü olmasa da benim diğer kullandıklarımın yanında gayet güzel.
Yukarıdaki ütü bahsettiğim ütü.

6 yorum:

Büşra Bayram dedi ki...

ütü değil canawar mubarek!:D

ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ dedi ki...

bizim eve giren aletler genellikle bir süre sonra canavar formuna bürünüp işkence etmeye başlıyor :P sorun bizde galiba:))

Adsız dedi ki...

allahın cezası bi ütü de bende var. onun yüzünden ütülenecekler hep birikir dağ gibi olunca zorlar kendimi ütülemeye başlarım. ama o esnada da ağzıma gelen ne varsa sayarım. bana da lazım adam gibi bi ütü..

ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ dedi ki...

Bu ütüyü tavsiye edebilirim Rowenta Focus ;) Gerçi araştırarak almak lazım hayal kırıklığına uğramamak için.

allımorlu dedi ki...

slmlar..ütü benim uzmanlık alanıma girdiği için birşeyler yazmak istedim.buhar istasyonlu ütüler var ya-kendinden buhar deposu olan-aslında en iyi sonucu onlar veriyor..
diğer ütüler ise-buhar istasyonsuz ütüler-altındaki delik sayısı ne kadar fazlaysa buhar çıkışı o derece fazla olduğundan kırışıklıkları açmakta daha hızlı..

ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ dedi ki...

allımorlu teşekkür ederim bilgi için. Bu ütünün tabanında ufak ve oldukça fazla delik var hani diğer kullandıklarıma kıyasla delikdeşik tabanı :)

Blog Widget by LinkWithin
 
ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ. Design by Pocket