28 Eylül 2009 Pazartesi

Balkon çocuğunun köy maceraları!

Evet blog, bu kadar başıboş kaldığın yeter sahibin geri döndü!
Nihayet döndü...
Dün akşam geldim ama işim çoktu yazamadım. İlk defa anne baba memleketinde vakit bu kadar dolu geçti. Köy hayatının sadece ucundan tadına bakmak güzel. Evet şehir dumanlı, şehir havası kirli, İstanbul yaşaması zor yer, buradan gökyüzüne bakınca çoban yıldızını görebiliyorsan şanslısın ama yine de kendime göre sebeplerim var ben bu hayatı tercih ediyorum. Köyde yaşamanın binbir türlü zorluğu var. Belki yazlık güzel olur hani arada kaçar kafa dinlersin ama temelli yaşamak beni düşündürüyor.
Fotoğraflı anlatım yapmak istiyorum çok güzel fotoğraflar çektim.
Dokuz saatlik yolculuk sıkış tıkış gitsek de kolay oldu. Seneye uçak yolculuğu için kafa ütüleme planlarına şimdiden başladım.
Önce babamın köyüne gittik. Üç gün orda kaldık. Annemin köyü tam dağ başında. Çok fazla kimse yok ama müthiş güzellikte biryer. Her ikisininin de kendine göre güzellikleri ya da sıkıntısı var. On gündür süper organik besleniyorum :)) Dalından kopartarak yemek kesinlikile bambaşka.
Bu sene annem çoştu gitmişken kuşburnu ve üzüm pekmezi yaptı (Üzüm pekmezinde bol miktarda katkımız var). Ceviz de döktük. O cevizi sütken kırıp yemek kensinlikle daha güzel. Ayrıca bol miktarda böğürtlen, elma, üzüm, domates, mısır, biber, patlıcan, kavun, incir ve aklıma gelmeyen çok şeyi dalından kopartıpta yedik. Hatta kendi ellerimle mangal yaptım bizimkilere :) Nerdeyse her anımızı fotoğrafladım.

Önce çekebildiğim meyve ve sebzeler....





Annemin köyünden çektiklerim...

Bence çok şirin ^^

Evin tam önü yol genişletme çalışmaları için kazıldığından dayım oraya minik bir köprü yapmış.. Gece geldiğimizde yağmur bastırmıştı ve köprü tamamen çamurdu. Üstünden valizlerle geçtik.. Korku filmi çeviriyormuşuz hissine kapıldım :P Bu köpüş de merak etmiş köprünün sağlamlığını uzun süre test etti :))


İşte insanın baktıkça herşeyden uzaklaştığı manzara..


Fotoğraf çekmek için tam kapının önüne çıkmıştım ki karşıdan kuzenin arabayla geldiğini gördüm fotoğrafa hava kattı sağolsun :P

Blog ben ne yaptım bak! Son model şapşal bir davranış sergileyerek yeni aldığım converse ayakkabılarımla dağa çıktım ve ne kadar çalı çamur varsa hepsine bastım. Sonuç olarak ayakkabılarımın canı çıktı...


Kapının önüde çiçek işte :P


Sırada babamın köyü var.

Bağda güneşin batışı...

Yine üzüm bağında tarla kurbağasıymış şu varlık..

Köyden en güzel manzara :P

Annemin binbir emekle yaptığı bizim de bol miktarda katkımız olan üzüm pekmezi...


Ayrıca kendi elleriyle toplayıp yaptığı toplam 24 kavanoz kuşburnu pekmezi... Kışın her sabah bir kase yiyebiliyorum bundan.

Koskocaman üzüm bağımız...


Çok eski bir radyo...

Köyün en havalı köpeği :P Rintintiiinnn!...

Ve son olarak mangal yaptım demiştim. İnanmayan varsa iki gözüynen baksın :P




4 yorum:

Adsız dedi ki...

ama kıskandım beennn... benim bi köyüm bilem yok... harika fotoğraflar, o dalındaki meyveler, sebzeler... off ki of..
bu arada hoşgeldin :)

ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ dedi ki...

teşekkür ederim canım :)
arada bir şehir hayatından bi şekilde kaçmak lazım :))

Adsız dedi ki...

çok güzel ya böğürtlene bayılırım hemde dağ böğürtleni çocukluğumdaki gibi

allımorlu dedi ki...

hoşgeldin isli kız..bunlar ne böyle aklımı kaçırıcam!!

Blog Widget by LinkWithin
 
ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ. Design by Pocket