28 Aralık 2009 Pazartesi

Yok ya!

Aman Allahım!
Yurdum insanı neymiş de ben yeni öğreniyormuşum. İnsanların ne kadar gerizekalı olabileceğini otobüslere bindikçe daha iyi idrak ediyorum. Bugün sabah kursa giderken yine her zamanki gibi dakka hesabını tutturamayan otobüse son anda yetiştim. Neyse ki yer buldum. Giderken varacağımız yere yakın otobüse bir teyze bindi. Teyzenin tek gözünde koca bir bandaj vardı ve tam önümde duran vicdanımla başbaşa kaldım. Acaba otobüs böyle tıkış tıkışken ve tam önümdeki herif gözlerini dikmiş bakarken ve otobüslerde ayakta kalan bir genç kıza yapılabilcek birçok sapık
lığa şahit olmuşken ve hatta tam dibimde benim yaşlarımda bir çocuk dururken benim mi yer vermem gerekiyor? Kalkıp kalkmamak arasında gidip gelirken arkadaşım 'kalkma sakın!' diye uyardı beni. E kadın yere yığıldı yığılacak haline acımayan yok. Ben hala karar vermeye çalışırken önümdeki dingilin teki bize bakıp 'Terbiyesizler kadının haline bak yer vermiyorlar tüüü!' demeye başlayınca benim iyice sinirlerim gerildi. O lafın üzerine kalkacaksam bile vazgeçtim. Hemen sonra önümdeki kız kalkıp yerini verdi ve ayaktakiler bize öyle bir bakış attı ki o anda yılın toplu cinayetini işleyebilirdim. Çok merak ediyorum oturan kendileri olsa kaçı yer verirdi... Neyse uzunca bir süre daha yol gittik ve önümde oturan o gözü bandajlı kadın bir o yana bir bu yana sallana sallana bizim ineceğimiz yere kadar geldi. Beraber otobüsten indik ve o yerlere yığılmak üzüre olan kadına otobüsten inerken bir enerji geldi bir güç geldi birden bir kendine geldi kocasıyla birlikte koşa koşa piyango bileti aldılar. Ben de bu durumun analizini yol boyu yaptım ve şuna karar verdim. Kesinlikle kimseye yer falan vermiyorum! Vermiyorum kardeşim! İsteyen saygısızlık olarak alabilir umrumda bile değil ben otobüste tanımadığım birine yer verip tacize uğramak zorunda mıyım? ömrümde ilk defa gördüğüm heriflerle kucak kucağa seyahat etmek zorunda mıyım? İnsanların mide bulandırıcı kokusunu içime çeke çeke gelmek zorunda mıyım? Ben bunları yaşamak isteniyorum. Yer bulduysam kimse beni kaldıramaz ortalık sapık dolu. Hemcinslerim beni daha iyi anlar öyle iğrenç heriflere rastladım ki otobüslerde kimse beni bundan sonra oturduğum yerden kaldıramaz!

2 yorum:

şımaRıqh-pRensess dedi ki...

çok haklısın otobüste o kadar sapık it kopuk varken insan kendinde başkalarını düşünmemeli
insanlar en ufak şeyde başkalarını suçlamaya o kadar meğilliki oturan onlar olsa hiç yer vericeklerini sanmıyorum en iyisi gözlerini kapayıp biri yer verene kadar uyuyomuş gibi davranmak :)

ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ dedi ki...

hehe :D uyumak en iyisi kesinlikle :))

Blog Widget by LinkWithin
 
ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ. Design by Pocket