13 Ekim 2009 Salı

Başımın tatlı belası

Bu aralar minnoş hem çok tatlı hem çok belalı. Hırçınlık ve zerafetin mikkemmel karışımı kedimizin tatilden geldiğimizden beri annemle bir alıp veremediği var. Yok yok araları süper hatta biraz fazla süper.
Minnoştan daha önce hiç bahsetmedim. Aslında geldiğinden beri kedimizin kişiliğini çözemediğim için ne yazsam yalan olur dedim. Artık onu gayet iyi tanıyorum. Dünyanın en vahşi görünümlü uysal kedisi :P Herkez ona soğuk güzel der. Aslında hiç soğuk değil bize karşı tam bir sevgi pıtırcığı ama kapımızdan giren her türlü yabancı ona göre düşman. Bize ilk geldiğinde bizi de düşman bellediği için salonumuzu uzun süre kullanamamıştık :) Tuvaleti suyu herşeyi ordaydı ve alışana kadar evin korkuluğu konumundaydı. Yanına bir metreden fazla yaklaşamamıştık hatta ilk dokunmaları zafer nidaları eşliğinde yaptık. Minnoş kadar ulaşılamaz bir kediye bizden başkası nasıl ulaşırdı bilmiyorum.
İlk zamanlarda elimizi kolumuzu çizip yarsa da hep alışacağına dair bir umut besledik. Neden bilmiyorum evin sahibi ve kraliçe arıyı annem seçti. Evet öyle ama bunu anlamasına çok şaşırmıştım. Ondan başkasının kucağında uyumaz ondan başkasının yanında öyle gurul gurul horlamaz ondan başkasını annesiymiş gibi emmeye çalışmaz. Sadece onun yanında bu kadar mutlu. Annem de onu çok sever ama bu ara minnoş sevgi olayını biraz abarttı. Artık sadece annemin üstünde yatmak istiyor. E hafif de sayılmaz dört kilo ağırlık göğsünde uyumak kolay değil. Bazen gelir ayaklarıma yatar ben uyanmasın diye kımıldamam bile. Tabi sabah uyandığımda bütün bacağım uyuşmuş olur. İlk zamanlar annem üstünde yatmasına bişey demedi ama sonradan baktı olacak gibi değil kapısını kapatmaya başladı. Tabi bütün gece Minnoş hanım hapıyı hiç bıkmadan tırmaladığı için geceleri defalarca uyanmaya başladı. En son çareyi Minnoşu geceleri bizim odamıza kapatmakta buldu. ilk bu gece bizim odada kapalıydı. Bütün gece çaresiz bizimle yatsa da sabah altıda kapıyı tırmalamaya başladı. Tabi ben tuvaletine gitsin diye kapıyı açar açmaz doğru annemin yanına gitti:) Artık Minnoş ve annem her sabah beraber gazete okuyor beraber televizyon izliyor, beraber uyuyor ve annemi sanırım annesi sanıyor.

4 yorum:

icimdeki yolculuk dedi ki...

çok güzelmiş minnoş..

PNR Design dedi ki...

Süper ya bu aralar bloglarda kedileri çok sık görür oldum bugün ben de kendi meleğimi anlattım. Bu durum beni çok mutlu ediyor ve okumaktan fotolara bakmaktan çok keyif alıyorum(tabi sadece kedi değil hangi hayvan olsa aynı şeyi hissediyorum). Sizin ki de pek güzelmiş, evin kraliçesi o bence:)

ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ dedi ki...

içimdeki yolculuk: teşekkür ederim ^^!

Smyrnote: Herkeste hayvan sevgisi olması çok güzel :) Senin kedine de bayıldım^^ Biz onların sahibi değiliz onlar bizim sahibimiz ;)

allımorlu dedi ki...

nazlı nazlı süzülmüş hanım:))yerim onu ben!

Blog Widget by LinkWithin
 
ISSIZ ÇÖLDE ISLI BİR KIZ. Design by Pocket